En liten film från dagens möte!

2011-01-27 ♥ 19:47:39 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Här har vi även en liten film från dagens möte!



Historierna skapas

2011-01-27 ♥ 19:22:01 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Idag så har vi börjat prata om möjliga historier som vi kan använda till våra filmer. Vi fick höra om allt mellan himmel och jord och många skratt delades.

Nästan alla hann berätta en liten anekdoter från deras liv och vi blir spända på hur bra det här kan bli.
Anders berättade med hjälp av sin fru om när han tog körkort för många år sen. Alf berättade lite om en fisketur som var något helt annorlunda. Märta delade med sig om hur det var att vara den första kvinnliga busschauffören i sin del av Sverige. En sak som visar sig att det inte var helt enkelt.

Men mycket annat pratades om mellan dessa väggar. Men det sparar vi tills senare.
Dagen avslutades med en mysig fika.


Märta berättar om sina äventyr.


Alf var ny i gänget idag.


Ellen diskuterade synkroniserade växellådor.

Kjell berättar om Missan och Mats gillar läget.


Vårat förra och nästa möte!

2011-01-26 ♥ 13:27:39 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Under vårt förra möte på Rönnen så var vi fortfarande inne på att ha en liten mjukstart innan projektet ska köra igång på riktigt nästa vecka. Vi alla presenterade oss och sa vart vi var födda, vi har två medlemmar som har lite svårare att prata än de andra men deras respektive följer alltid med dem på mötena vilket är toppen, ju fler desto bättre och inget förhinder borde få stå i vägen för en person att berätta sin historia!

Vi gick också igenom hur dessa månader skulle se ut och i vilken ordning allt skulle ske och slutade med att ge dem en hemläxa om att börja fundera på sin historia och sedan får de som hittat sin historia prova på att berätta om den under nästa möte, om de vill :).
Sedan avslutade vi med fika!

Imorgon ska vi tillbaka till Rönnen då och vi hoppas att det är några som redan kommit på vad de vill berätta om och vill dela med sig av historian redan imorgon! Några visste ju till och med om var de ville berätta redan vid första träffen!
Jag och Robin planerar inför imorgon och undrar lite om vi själva ska välja varsin historia med att dela med oss av.


Att göra film med seniorer!

2011-01-20 ♥ 18:59:35 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

Projektet som vi, Anna Tjernström och Robin Kelloniemi, håller på med på Rönnens äldreboende går ut på att en grupp av de äldre där ska få chansen att berätta en historia från deras liv som sedan görs till ett slags bildspel, en film.

Detta projektet startade i Eksjö där de gjorde denna typ av bildspel och även sedan en animerad kortfilm.

I slutet av projektet ska varje deltagare ha fått berättat en historia och sedan bidra med bilder till det bildspel som sedan ska bli till film.
För att se de filmer som gjorts i Eksjö med hjälp av Stanislaw Przybylski, klicka här.


RSS 2.0